otoky
- Conánek
- Topic Author
- Junior Member
Less
More
- Thank you received: 0
30 Nov 2008 16:06 #148
by Conánek
otoky was created by Conánek
Dobrý den p. Doktore ,
už od září beru prednison, nyní jsem na dávce 30 mlg, 8. 12. mě čeká operace, moje otázka směřuje k otokům, které mám v obličeji. Zajímalo by mě kdy budu zase splaskávat a zda vůbec
Přátelé mě už ani nepoznávají
Předem děkuji za odpověď Barbora
už od září beru prednison, nyní jsem na dávce 30 mlg, 8. 12. mě čeká operace, moje otázka směřuje k otokům, které mám v obličeji. Zajímalo by mě kdy budu zase splaskávat a zda vůbec
Přátelé mě už ani nepoznávají
Předem děkuji za odpověď Barbora
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- admin
- Moderator
Less
More
- Thank you received: 75
30 Nov 2008 18:05 #150
by admin
Replied by admin on topic Odp.:otoky
Milá Barboro,
v řadě případů jsme nuceni provést přípravu k operaci nasazením kortikoidů, tedy Prednisonem. Není to, jak jistě víte, nějaký zbytečný krok, chceme, aby jste operaci zvládla bez komplikací, a pooperační průběh probíhaal zdárně. Když jsem Vás naposledy viděl, tak jsem Vás poznal. Ale k věci. Prednison bohužel dělává velmi často to, že se hromadí tekutiny a redistribuje se podkožní tuk, bohužel hlavně do oblastí, které jsou vidět. V pooperačním průběhu se podle domluvy bude Prednison snižovat a s tím se pomalu, ale jistě zase vrátí vše k normálu, tedy budete splaskávat. Operace jistě dopadne dobře.
Držím palce:P
dr.Piťha
v řadě případů jsme nuceni provést přípravu k operaci nasazením kortikoidů, tedy Prednisonem. Není to, jak jistě víte, nějaký zbytečný krok, chceme, aby jste operaci zvládla bez komplikací, a pooperační průběh probíhaal zdárně. Když jsem Vás naposledy viděl, tak jsem Vás poznal. Ale k věci. Prednison bohužel dělává velmi často to, že se hromadí tekutiny a redistribuje se podkožní tuk, bohužel hlavně do oblastí, které jsou vidět. V pooperačním průběhu se podle domluvy bude Prednison snižovat a s tím se pomalu, ale jistě zase vrátí vše k normálu, tedy budete splaskávat. Operace jistě dopadne dobře.
Držím palce:P
dr.Piťha
- Conánek
- Topic Author
- Junior Member
Less
More
30 Nov 2008 23:14 #160
by Conánek
Replied by Conánek on topic Odp.:otoky
děkuji, to jsem si chtěla přesně přečíst
s pozdravem B.P.
s pozdravem B.P.
- Denouš
- New Member
Less
More
16 Mar 2009 21:46 #327
by Denouš
Replied by Denouš on topic Odp.:otoky
Ahoj Báro, myslím si, že je to určitě tím Prednisonem. Já jsem ho taky na začátku brala a vypadala jako "prasátko". Bylo to děsný. Kamarádi si ze mě dělali srandu, že mám 3 brady. Nechápu proč člověk nateče nejvíc v obličeji. Hned po operaci,už to bylo lepší. teď už léky neberu a vypadám tak jako dřív. Tak doufám, že je to stejné i u tebe. Měj se Denisa
- walzanka
- Elite Member
Less
More
- Thank you received: 1
10 Dec 2012 13:02 #1375
by walzanka
Replied by walzanka on topic Re: otoky
Chtěla jsem se zeptat a když je oteklý obličej,dušnost a otok jen jednoho kotniku-zevnitř i zvenku,tak to nesouvisi s MG?Děkuji
- admin
- Moderator
Less
More
- Thank you received: 75
10 Dec 2012 19:58 #1376
by admin
Replied by admin on topic Re: otoky
Dobrý večer,
myastenie přeci nezpůsobuje otoky. S tou dušností je to složitější, ale samotná dušnost bez oslabení kousání, polykání a artikulace se vyskytuje vzácně.
S pozdravem
dr.Piťha
myastenie přeci nezpůsobuje otoky. S tou dušností je to složitější, ale samotná dušnost bez oslabení kousání, polykání a artikulace se vyskytuje vzácně.
S pozdravem
dr.Piťha
Time to create page: 1.170 seconds