Myastenia gravis
- Majda
- Topic Author
- New Member
Less
More
- Thank you received: 0
30 Mar 2017 08:55 #1798
by Majda
Myastenia gravis was created by Majda
Dobrý deň.
mne pred týždňom diagnostikovali meastenyu gravis ,bola som aj na konzultacii u doc. Špaleka v Bratislave,ešte čakám na výsledky krvi z Bratislavy,chcem sa spýtať aké cviky môžem s touto diagnózou cvičiť a ci sa môžem bicyklovať ,bez športu neviem existovať k svojej neurologičke mám ísť až po obdržaní výsledkov.Šport mi veľmi chýba chcem sa poradiť.Ďakujem Magdaléna
mne pred týždňom diagnostikovali meastenyu gravis ,bola som aj na konzultacii u doc. Špaleka v Bratislave,ešte čakám na výsledky krvi z Bratislavy,chcem sa spýtať aké cviky môžem s touto diagnózou cvičiť a ci sa môžem bicyklovať ,bez športu neviem existovať k svojej neurologičke mám ísť až po obdržaní výsledkov.Šport mi veľmi chýba chcem sa poradiť.Ďakujem Magdaléna
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- admin
- Moderator
Less
More
- Thank you received: 75
01 Apr 2017 21:30 #1801
by admin
Replied by admin on topic Myastenia gravis
Na tuto otázku nedokáží jasně odpovědět, protože u každého probíhá myastenie úplně jinak a nevím, jak těžké příznaky máte vy. V každém případě, pokud jde o první projevy onemocnění, měla by jste fyzickou zátěž o něco snížit, neznamená to, že by jste na kolo nemohla, ale intenzita by měla být např. o 50% menší. Vhodné je např plavání, prvky z jógy, pilatese apod. Předpokládám, že jste mladá a pokud se diagnóza potvrdí, nejspíše vás čeká operace - operativní odstranění brzlíku, po operaci by jste pak mohla postupně fyzycké zatížení zvyšovat.
S pozdravem
dr. Piťha
S pozdravem
dr. Piťha
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Time to create page: 1.165 seconds