kontrola KO

  • walzanka
  • walzanka's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
More
21 Apr 2009 08:01 #358 by walzanka
kontrola KO was created by walzanka
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je vhodné při užívání imuranu kontrolovat krevní obraz,co imuran v těle ničí a zdali může užívání imuranu souviset s tvorbou modřin.Dělají se mi modré modřiny na stehnech a nejsem si vědoma,že bych se někde bouchla.Co to může znamenat?Jinak imuran užívám 5 měsíců -50mg ráno.A mám myasthenii typu 2B.Děkuji pane doktore za odpověď a přeji hezký den.Zdeňka

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Apr 2009 17:45 #359 by admin
Replied by admin on topic Odp.:kontrola KO
Dobrý den,
zvýšený sklon k modřinám je typičtější při užívání kortikosteroidů. které mohou způsobovat větší "křehkost" cév a ztenčení kůže. U Imuranu se kontroluje spíše bílý krevní obraz, protože se někdy může objevit pokles bílých krvinek, kontrolují sed též jaterní testy. Zkuste si brát nějaký čas Ascorutin a kyslinu listovou, pokud budou obtíže trvat, přeci jen si nechte udělat testy na hemokoagulaci.
S pozdravem
dr.Piťha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Oct 2009 20:27 #593 by alenka
Replied by alenka on topic Odp.:kontrola KO
Zistili mi nizsiu hladinu bielych krviniek (3,33*10 3/µl). Dovodom su asi vysoke davky Imuranu, ktory mi nasledne znizili zo 100 na 75mg denne. O mesiac mam ist na kontrolne vysetrenie krvi. Myslite si, ze za taky kratky cas je mozne dostat hladinu bielych krviniek do normalu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.351 seconds
Powered by Kunena Forum