vhodnost operace

Více
16. led 2013 18:16 #1389 od Verus
vhodnost operace vytvořil uživatel Verus
Dobrý večer,
je mi 32, s mysthenií se léčím od dubna 2012. Mám generalizovanou formu, užívám 3x denně Imuran,3x denně Mestinon, 1x Cardilan, Medrol 4mg 1x denně. Nyní jsem úplně bez příznaků. Brzlík mám bez nálezu, nebyly mi nalezeny žádné protilátky. Neurolog mi nejdříve říkal, že operace by mi nijak nepomohla, nyní mě ale na ni poslal, s tím, že ji podstupuje většina pacientů. Operace (endospkopicky) má být v březnu, ovšem nejsem si jistá zda je v mém případě vhodné(prospěšné) ji vůbec podstupovat. Chirurg z FN Brna Bohunic mě upozornil, že jedna z deseti operací se nepodaří a je stejně nutné operovat "přetětím hrudní kosti", dále je zde riziko zhoršení příznaků (nevím jaké?)Při prohléžení snímků brzlíku říkal, že "vypadá jinak" než zdravý. Je možné mi na základě výše popsaného něco bližšího doporučit, případně bych Vám snad mohla snímky brzlíku zaslat pro konzultaci? Děkuji velice za odpověď.
S pozdravem
Věra Šťastná

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. led 2013 21:32 #1394 od admin
Odpověděl admin pro téma Re: vhodnost operace
Dobrý den,
"U pacientů bez thymomu je thymektomie doporučena jako postup zvyšující pravděpodobnost navození remise nebo zlepšení klinického stavu. To znamená, že se choroba dostane pod takovou kontrolu, že je často možné vysadit imunosupresiva (Imuran) i kortikoidy (Medrol.
Miniinvazivní metody jsou metodou volby zejména z důvodu lepšího kosmetického efektu u mladých žen s nízkým BMI." Citováno z českého doporučení pro diagnostikou a léčbu myasthenia gravis
www.myastheniagravis.cz/images/mg-standard.pdf
U tzv. seronegativních pacientů, tedy bez protilátek proti acetylcholinovému receptoru se přeci jen vedou diskuze, zda je operace oprávněná. Z našich zkušeností je však zřejmé, že pokud u vás nebyly nalezeny tzv antiMuSK protilátky, bzlík jeví často "zánětlivě" změny a jeho odstranění i v těchto případech může být velmi efektivní. Nálezy na CT nelze považovat za zcela směrodatné. Ve vašem případě bych tedy operaci doporučoval. Ve prospech operace mluví i to, že čím dříve se po stanovení diagnózy provede, tím je efekt lepší.Držím palce.
S pozdravem :)
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.279 sekund
Powered by Diskusní fórum