Nutnost operace?

  • haneska79
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
11. kvě 2013 19:32 #1438 od haneska79
Nutnost operace? vytvořil uživatel haneska79
Dobrý den pane doktore.Asi před půl rokem mi byla v Olomouci zjištěna Myastenie.První měsíc jsem brala Mestinon 2xdenně, poté mi byl navýšen na 3xdenně 60mg + 2x denně 25mg Imuranu.Nyní jsem na 4tbl Mestinonu 60mg denně + 2x denně 25mg Imuranu.Paní doktorka mi chce nasadit ještě Prednison.Oční potíže pominuly,ale zhoršují se potíže s končetinama,hlavně s dolníma.Na práškách vydržím max.4hodiny a musím si vzít další Mestinon.Okamžitě přestávám ovládat dolní končetiny a někdy i šíjové a zádové svaly.
Proto bych se chtěla zeptat,zda by u mě nebyla vhodná operace brzlíku, ikdyž nález na MR byl negativní.Paní doktorka zatím nic takového nenavrhovala.Mám se obrátit přímo na vaše centrum nebo mám věřit dále paní doktorce.Děkuji

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
12. kvě 2013 18:16 #1440 od admin
Odpověděl admin pro téma Re: Nutnost operace?
Dobrý den,
základní lék je Mestinon. Když se stav výrazně nezlepší, přidávají se kortikoidy a k nim většinou Imuran v minimální dávce 100 mg. Bohužel Imuranu trvá více než 3 měsíce, než zabere. K operaci brzlíku se přistupuje u lidí mladších než 50-55 let jako k metodě, která výrazně zvýší šanci myastenii dostat pod kontrolu. Nezáleží na na nálezu MR (nevím proč MR, většinou se dělá CT hrudníku). Pokud mám být upřímný, v Olomouci se bohužel myastenií moc kvalitně nezabývají, poradím vám raději FN Ostravu, MUDr. Junkerovou, k nám do Prahy to máte dost daleko. Když budete chtít s něčím poradit, klidně se ozvěte.
S pozdravem :)
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.023 sekund
Powered by Diskusní fórum