ISOPRINOSINE

  • xslunce
  • Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
21. led 2014 18:55 #1530 od xslunce
ISOPRINOSINE vytvořil uživatel xslunce
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda s dg. MG mohu užívat lék ISOPRINOSINE? Než mi byla tato dg. stanovena, tak jsem lék užívala vždy v problematických obdobích. Nyní mám malé dítě a většinou nějakou virózu chytnu od něj. Každá viróza má však u mě těžší průběh a dlouho to léčím. Zkoušela jsem již užívat Echinaceové kapky, ale po nich jsem se dost zhoršila, tak mi dr. řekla, ať je neužívám, že podporují imunitu.
V případě, že není možné užívat ISOPRINOSINE, co můžu bezpečně užívat a předcházet tak viróze. S malým dítětem je to těžké.
Beru Mestinon 2-1-1-1 a Prednison 10mg obden. Nezhoršuje také ten Prednison obranyschopnost? Není lepší ho vysadit v obdobích, kdy je velký výskyt viróz a chřipek?
Děkuji za odpověď.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
09. úno 2014 16:42 - 09. úno 2014 16:44 #1535 od admin
Odpověděl admin pro téma Re: ISOPRINOSINE
S Isoprinosinem je u MG velmi málo zkušeností, ale patří mezi tzv. imunostimulároty, tedy léky, zvyšícíje imunitu. Může se tedy stát, že zhorší i autoimunitní reaktivitu, což je podstatou MG. Isoprinosin tedy raději nedoporučuji. Ještě horší by bylo vysazení Prednisonu.
V rizikovém období je tedy vhodné brát buď Viregyt K 2x denně (je to protivirový preparát - na Rp), nebo se dohodnout prostřednicvím imunologů na injekčním podávání Igaplie. Vhodné jsou i vyšší dávky vit. C, zinek a selen. Dříve se zkoušel i Wobenzym, ale nic moc.
S pozdravem :)
dr.Piťha
Poslední změna: 09. úno 2014 16:44 uživatelem admin.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 2.133 sekund
Powered by Diskusní fórum