Pocení
- František
- Autor tématu
- Nováček
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
05. bře 2009 16:49 #312
od František
Pocení vytvořil uživatel František
Dobrý den, mám problém a chtěl bych vás poprosit jestli by jste mi mohl poradit. Již delší dobu mám problémy s pocením a stálými pocity horka. Chtěl bych se zeptat jestli to může mít nějakou souvislost s myasthenií, se kterou se lečím. V poslední době mám dost intenzivní návaly horka a proto bych chtěl vědět jestli si můžu zakoupit nějaký volně prodejný lék nebo přípravek.
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- admin
- Moderátor
Méně
Více
- Obdržená poděkování 75
05. bře 2009 22:39 #313
od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Pocení
Dobrý večer,
s nadměrným pocením má potíže spoutu lidí, kteří nemají o myastenii ani tušení. Jde o nerovnováhu v oblasti tzv. vegetativních, na vůli nezávislých funkcí.
V případě myastenie se pocení někdy vyskytuje v souvislosti s užíváním inhibitorů acetylcholinesterázy. Spekuluje se též i o tom, že při onemocnění mohou být postiženy i receptory v oblasti tzv. sympatických nervových ganglií, ale tato možnost není prokázána. V každém případě je léčba velmi obtížná. Doporučuje se lokální aplikace botulotoxinu, který se ale u myastenie nesmí podávat, zdá se, že nevhodnější jsou přírodní přípravky, místně antiperspiranty. Na internetu se toho bohužel moc nenajde.
S pozdravem
dr. Piťha
s nadměrným pocením má potíže spoutu lidí, kteří nemají o myastenii ani tušení. Jde o nerovnováhu v oblasti tzv. vegetativních, na vůli nezávislých funkcí.
V případě myastenie se pocení někdy vyskytuje v souvislosti s užíváním inhibitorů acetylcholinesterázy. Spekuluje se též i o tom, že při onemocnění mohou být postiženy i receptory v oblasti tzv. sympatických nervových ganglií, ale tato možnost není prokázána. V každém případě je léčba velmi obtížná. Doporučuje se lokální aplikace botulotoxinu, který se ale u myastenie nesmí podávat, zdá se, že nevhodnější jsou přírodní přípravky, místně antiperspiranty. Na internetu se toho bohužel moc nenajde.
S pozdravem
dr. Piťha
- František
- Autor tématu
- Nováček
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
05. bře 2009 23:21 #314
od František
Odpověděl František pro téma Odp.:Pocení
Dobrý den, děkuji za odpověď. Také jsem už hledal na internetu něco o pocení a nic moc jsem nenašel. Chtěl bych tedy aspoň zkusit některé homeopatické přípravky a čaje(šalvěj, antipot). Tak jsem jenom chtěl vědět, jestli to nejsou přípravky nevhodné při myasthenii.
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
- Dasa
- Pokročilý
Méně
Více
- Obdržená poděkování 1
06. bře 2009 13:52 #315
od Dasa
Odpověděl Dasa pro téma Odp.:Pocení
Dobry den pane doktore,
co to presne znamena, ze mohou byt postiženy i receptory v oblasti tzv. sympatických nervových ganglií?
Dekuji za odpoved
Dasa
co to presne znamena, ze mohou byt postiženy i receptory v oblasti tzv. sympatických nervových ganglií?
Dekuji za odpoved
Dasa
- admin
- Moderátor
Méně
Více
- Obdržená poděkování 75
06. bře 2009 14:17 #316
od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Pocení
Daso,
snad pro Vás i ostatní zvídavé bude poučný následující odkaz.
Zajímavé, a málo kdo to ví, je, že pocení ovlivňuje nervový přenašeč acetylcholin na pregangliovýc i postgagliových neuronech sympatiku. Doufám že čánek je alespoň trochu srozumitelný.
cs.wikipedia.org/wiki/Vegetativn%C3%AD_nervov%C3%A1_soustava
s pozdravem
J.P.
snad pro Vás i ostatní zvídavé bude poučný následující odkaz.
Zajímavé, a málo kdo to ví, je, že pocení ovlivňuje nervový přenašeč acetylcholin na pregangliovýc i postgagliových neuronech sympatiku. Doufám že čánek je alespoň trochu srozumitelný.
cs.wikipedia.org/wiki/Vegetativn%C3%AD_nervov%C3%A1_soustava
s pozdravem
J.P.
Vygenerováno za 0.338 sekund